Sari la conținut

Săptămâna Verde

Săptămâna Verde a fost despre a redescoperi bucuria de a sta în mijlocul naturii, admirând schimbările produse de rotația ciclică a anotimpurilor, pe care preșcolarii le-au observat în timpul diferitelor ieșiri în aer liber (plimbări, picnic).

A fost despre sentimentul de mulțumire adus de faptul că am contribuit și noi puțin la bunăstarea mediului înconjurător, prin adunarea gunoaielor din curtea unității și plantarea florilor, subliniind astfel că fiecare mic gest contează.

A fost despre a cunoaște, a aprecia și a proteja diferite elemente ale mediului înconjurător din vecinătatea noastră și nu numai; vizita la Parcul Național Domogled-Valea Cernei îmbogățind bagajul de cunoștințe al copiilor și responsabilizându-i.

A mai fost despre a ne educa în spiritul abordării unui stil de viață prietenos cu mediul înconjurător, prin colectarea selectivă deșeurilor, prin aplicarea diferitelor strategii de economisire a apei și a resurselor energetice, prin alegerea mijloacelor de transport în comun în detrimentul mașinii personale. În acest sens, le-am oferit preșcolarilor noștri ocazia de a călători cu trenul și cu autocarul, iar pentru a îmbina utilul cu plăcutul, ne-am bucurat împreună cu ei și de vizionarea unui film animat, la cinema.

Nu în ultimul rând, a fost despre a învăța să păstrăm comuniunea sacră dintre om și natură și a-i fi recunoscători Domnului pentru toată frumusețea care ne înconjoară.

Etichete: